Werken aan een duurzame toekomst

Voor haar eerste opdracht begon Willemijn als Adviseur Operational Excellence bij TenneT, de beheerder van ons hoogspanningsnet. TenneT staat voor één van de grootste uitdagingen ooit: het transformeren, uitbreiden en onderhouden van het hoogspanningsnetwerk om te voldoen aan de groeiende energievraag. In samenwerking met diverse, enthousiaste en gemotiveerde collega’s, die haar meenamen in hun dagelijkse uitdagingen, bezocht zij regelmatig hoogspanningstations. Hierdoor leerde Willemijn elke dag een beetje meer over hoe ons elektriciteitsnet in Nederland in elkaar steekt.

Meer lezen
Willemijn van ZijlJelmer
De bijdrage van onze Jelmers aan de transitie naar duurzaam aanbesteden

Het onderwerp duurzaamheid wordt steeds belangrijker bij openbare aanbestedingen. In 2021 werd bij 43,4% van de aanbestedingen gegund op duurzaamheid, beduidend meer dan in 2020 (37,2%) en 2019 (35,2%). Maar is het genoeg en wat is het effect hiervan? Veel Jelmers zijn vanuit de opdrachtgever of opdrachtnemer kant betrokken bij aanbestedingen. In deze miniserie delen een aantal Jelmers hun ervaringen over de groeiende rol van duurzaamheid in aanbestedingen.

Meer lezen
Machteld Pronk
De onboarding bij Jelmer

Beginnen met werken is een spannende periode. Je start in een voor jou nieuwe werkomgeving, leert collega's kennen en krijgt te maken met nieuwe manieren van werken. Bij Jelmer proberen we de overgang naar het werkende leven zo prettig mogelijk te laten verlopen, met oog voor een fijne onboarding. Maar hoe ziet die beginperiode er eigenlijk uit? 

Meer lezen
Machteld Pronk
Brooklyn Campus

Een warme en veilige omgeving creëren voor leren en ontmoeten, dát was de ultieme droom toen we begonnen aan de ontwikkeling van de Brooklyn Campus. Een plek waar zowel de mensen van Jelmer als van zusterorganisatie DHM zich thuis voelen en waar ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Met de ontwikkeling van de campus namen we ook de stap om te verhuizen van Vinkeveen naar Breukelen. Al gauw werd Breukelen gekscherend Brooklyn genoemd, om het allemaal wat avontuurlijker te laten klinken. Et voilà; de naam van de campus was geboren.

Meer lezen
Barbara Hermans
De top bereiken met de juiste mindset

Samen met twee fietsvrienden trapte hij 2.181 kilometer en 19.391 hoogtemeters weg in 92 uur en 2 minuten. Oscar Keunen, eerstejaars Jelmer Young Professional, fietste van Rotterdam naar Rome en haalde daarmee maar liefst € 7.220,- op voor het ALS fonds. Een trip die hem, naast veel spierpijn, ook veel mooie inzichten opleverde over zichzelf. In dit verhaal vertelt hij over de avonturen tijdens zijn fietstocht, wat hij daarvan heeft geleerd en welke parallellen hij ziet met zijn persoonlijke ontwikkeling.

Meer lezen
Oscar Keunen
Collegetour 3: Generatiekloof of onbenut potentieel?

Aan iedere generatie kleven de nodige clichés. Vaak zijn ze dusdanig hardnekkig, dat ze een goede samenwerking in de weg staan. Zo is er de laatste jaren veel te doen over ‘de millennial’; de creatieve, enthousiaste en ruimdenkende young professional die in veel organisaties voor een frisse wind zorgt.

Meer lezen
Eva Hilbrands
City Deal 'Een slimme stad, zo doe je dat'

Op 3 december 2020 heeft Jelmer de City Deal 'Een slimme stad, zo doe je dat' ondertekend samen met staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en bestuurders van 51 partijen (gemeenten, provincies, waterschappen, bedrijven en maatschappelijke organisaties).

Meer lezen
Barbara Hermans
IMC Weekendschool November 2020

Ook dit schooljaar was Jelmer verantwoordelijk voor een deel van het lesaanbod van de ICM weekendschool. De lessen die de Jelmers verzorgden stonden in het teken van ‘ Bouwkunde’: alles wat te maken heeft met het bouwen.

Meer lezen
Ruud Bokdam
De corona-lockdown bij Jelmer

De afgelopen maanden heeft de corona crisis zijn grip gehad op het leven bij Jelmer. De smart lockdown zette het werkleven op zijn kop: er moest plotseling voornamelijk vanuit eigen huis gewerkt en geleefd worden.

Meer lezen
Eva Hilbrands
Jelmer vernieuwt, verfrist & verbetert

Jelmer is katalysator van vernieuwing in de wereld van infra, bouw, water, energie en gebiedsontwikkeling. Als je continu vernieuwend bezig bent, wil je dat ook laten zien. Daarom was het tijd voor een ander logo, een opgefriste huisstijl en een nieuwe website.

Meer lezen
Anniek Ottens
Geslaagd NEXT event!

Op 7 februari 2020 vond het Jelmer NEXT event plaats op de bouwcampus in Delft. Mede door de grote opkomst kunnen we dit event als zeer geslaagd beschouwen. Lees hier een kort verslag.

Meer lezen
Eva Hilbrands