Captain Co-creation

Geschreven door: Albertine Tjeenk Willink

Op 11 september kwamen ca. 200 jongeren bijeen om samen met Rijkswaterstaat een co-creatie aan te gaan voor het maken van een alternatieve marktvisie op de infrasector. Jelmer, de nieuwe generatie van de Civiele Techniek, maakt hier natuurlijk graag deel van uit. Zo hebben wij onze kennis en vaardigheden gedeeld in discussie met vele andere jong professionals en op die manier niet alleen de eigen, maar ook andermans creativiteit geprikkeld.

De bijeenkomst startte met een schreeuw en een droom, met als doel het brein te resetten. Hierna werd het brein gevuld met de Theory-U (zie afbeelding).

Na een middag van inspirerende lezingen, verzorgd door een grote diversiteit aan sprekers, gingen we zelf aan de slag met onze eigen visie op de infrasector vanuit een eigen insteek/thema.

Dit heeft ongeveer 30 filmpjes opgeleverd met elk een eigen toelichting. De filmpjes zijn te vinden op deze site: http://www.captaincocreation.com/prototypes-voor-infrasector/.  In januari 2016 wordt een nieuwe dag te georganiseerd voor dezelfde doelgroep om verder te werken aan onze toekomstige infrasector.

Met drie man sterk heeft Jelmer weer een grote impact op de beweging op de infrasector gehad. Op naar de volgende stap binnen de civiele toekomst!

 

De bijeenkomst ging verder met denken over:

1) de groep,

2) het individu (ik), en

3) het individu in de groep.

Zo werd je je bewust van jouw invloed in de infrasector.