Leuk ommetje, vindt u niet?

Ge-wel-dig. Heerlijk om in een wijk te wonen waar omgevingsmanagement met de nodige humor wordt opgepakt. Strijp-S is een wijk in Eindhoven die momenteel wordt omgebouwd van een gebied met oude, vervallen kantoren en fabrieken van Philips tot een bruisend creatief tweede centrum van de stad. En bij een wijk die geherstructureerd wordt, gebeurt het nu eenmaal wel eens dat wegen tijdelijk afgesloten moeten worden.

Zaak is in dat geval om te zorgen dat omwonenden en passanten zich niet gaan ergeren aan die omleidingen. En juist daar is een hele mooie oplossing voor gevonden. Tijdens mijn wekelijkse hardlooprondje kwam ik namelijk borden tegen, die de omleiding een stuk vrolijker maakten. Ik kon niet anders dan lachen; “leuk ommetje, vindt u ook niet?”, “Deze weg is afgesloten, en dat blijft ook nog wel even zo”, “verboden rechtsaf te slaan. Geeft niet, daar mocht je toch al niet in”. Op deze manier wordt een omleiding ineens stukken minder erg. Bravo!