Jelmer Experience

Young Professional worden bij Jelmer, wat houdt dat in? In drie jaar tijd verken je als Jelmer Young Professional actief de infrasector. Je werkt aan uitdagende projecten bij een opdrachtgever, aannemer en ingenieursbureau; ketenleren noemen we dit. Hierdoor ontstaat inzicht in en begrip voor het handelen van de verschillende marktpartijen. Zo ben je als Jelmer Young Professional in staat een betere samenwerking in de sector te creëren. Ook maak je kennis met de volledige projectcyclus, van initiatieffase tot en met realisatie en beheer: lifecycle-denken


Talent Ontwikkelprogramma

Jelmer biedt een uniek Talent Ontwikkelprogramma waarbij persoonlijke
en vakinhoudelijke ontwikkeling centraal staan. 

Het grootste gedeelte van de vakinhoudelijke ontwikkeling vindt plaats op de werkvloer. In drie jaar tijd verken je van binnenuit het werkveld. Je doet dit door bij verschillende business partners in de infrasector te werken. Je staat in de schoenen van:

  • een aannemer

  • een opdrachtgever

  • en een ingenieursbureau

Bij Jelmer ontwikkel je jezelf als mens én als professional. Je bent heel bewust bezig met het toevoegen van waarde. Daarbij ben je steeds in staat om dicht bij jezelf te blijven. Als Jelmer Young Professional sta jij voor de kracht van de nieuwe generatie in de civiele techniek.

Het ontwikkeltraject bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Trainingen

  • Workshops

  • Masterclasses

  • Intervisie

  • Persoonlijke coaching

Dit programma is sterk actiegericht. Je formuleert doelen en leert ze om te zetten in resultaten. Je leert specifieke vaardigheden die je meteen kunt toepassen in de praktijk. Met de andere Young Professionals bespreek je de successen en obstakels op je pad. Natuurlijk kun je gedurende het gehele traject een beroep doen op de Talent Manager voor coaching en begeleiding."Na 3 jaar en 4 maanden is het zover; mijn Jelmer-traineeship is voorbij. Hiermee sluit ik ruim 3 enerverende jaren af, waarin ik ervaring heb opgedaan bij Strukton (8 maanden), de Provincie Zuid-Holland (1 jaar, 4 maanden) en Royal HaskoningDHV (1 jaar 4 maanden).

Ik ben Jelmer en de business partners erg dankbaar dat ik in de afgelopen jaren de kans heb gekregen om mij optimaal te ontwikkelen, met een grote mate van vrijheid en verantwoordelijkheid. Ik ben trots dat ik bij deze top-werkgevers ervaring heb opgedaan.

Bij Strukton Civiel heb ik me bezig gehouden met tenders en de interne tenderorganisatie. Bij de Provincie Zuid-Holland heb ik voor de RijnlandRoute Tjalmaweg

elke functie van het IPM-team ondersteund en met Duncan Waardenburg een fascinerend onderzoek naar beleidsvertaling gedaan met een mooie publicatie tot gevolg. Bij Royal HaskoningDHV heb ik me kunnen ontwikkelen tot een projectleider die op eigen benen staat en me professioneel kunnen ontwikkelen in mijn oorspronkelijke studierichting; de ruimtelijke ordening en planologie.

Het komende halfjaar ga ik er even tussenuit; ik ga een halfjaar een prachtige reis maken door Azië. Daar ga ik genieten en ontdekken, en inspiratie opdoen voor het vervolg van mijn professionele carrière. Vanaf september weer aan de slag!"

Carl Dirks, maart 2019


 

Vakinhoudelijke dag
De Rotterdamsebaan

In het kader van de Jelmer Vakinhoudelijke Dag werden
onze Young Professionals rondgeleid op project De Rotterdamsebaan
van de Gemeente Den Haag.


 

Marokko trip TU Delft Dispuut Watermanagement

Jelmer draagt graag bij aan de ontwikkeling van kennis en het opdoen van ervaringen binnen het civiele werkveld. Zo ook het Dispuut Watermanagement van TU Delft, dat met de Go Pro van Jelmer een prachtige reis door Marokko in beeld bracht.


 

Jelmer skiweekend

Tradities moeten we in ere houden. Ook in 2018 zijn we afgereisd
naar het Oostenrijkse Hinterglemm voor een sportieve en spetterende winterbreak.


TU Delft Dispuut Watermanagement goes Africa!

Bij Jelmer helpen we niet alleen onze eigen Young Professionals met hun ontwikkeling. We dragen ook graag bij aan de ontwikkeling van studenten in ons vakgebied. Zo ook het Dispuut Watermanagement dat met de Go Pro van Jelmer een prachtige reis maakte door Ethiopië.