Vacature Young Professional bij gemeente Rotterdam

 

Wat ga je doen als young professional?
Via het talentontwikkelprogramma van Jelmer ga jij aan de slag als young professional bij het Ingenieursbureau van gemeente Rotterdam. Je werkt aan uitdagende vraagstukken binnen het vakgebied infrastructuur, civiele techniek en milieu. Tijdens de verschillende projecten doe je ervaring op met projectmanagement, projectondersteuning, planvorming en advisering. Je krijgt alle ruimte om je verder te ontwikkelen, zowel bij gemeente Rotterdam als binnen het netwerk van Jelmer.

Wat doet het Ingenieursbureau precies?
Het Ingenieursbureau van gemeente Rotterdam voert de regie over de realisering van infrastructurele plannen voor de stad Rotterdam. Dit varieert van stadsontwikkeling tot duurzame bruggen en opvallende innovaties zoals een drijvend eiland. Kenmerkend voor het Ingenieursbureau is de slagvaardige Rotterdamse aanpak waarbij het Ingenieursbureau de ambities van opdrachtgevers vertaalt in concrete resultaten.

Hoe vang je als stad vol steen al dat hemelwater op en voorkom je overstroomde straten en gebouwen? Met waterpleinen die water in speciale bassins opvangen. Rotterdam kent intussen 3 van deze pleinen. Het Ingenieursbureau maakt complexe berekeningen en geeft de juiste adviezen rond een waterplein.
In een keer de straat vernieuwen in plaats van stukje bij beetje. Als de straat toch al is opengebroken, is het wel zo efficiënt om naast het riool, ook alle gas- en waterleidingen mee te pakken. Elk jaar pakt de gemeente een aantal straten op deze manier aan.
Het ingenieursbureau brengt in een vroeg stadium alle partijen om de tafel om bouwhinder te beperken.

Wat bieden wij?
Jelmer biedt een uitdagend talentontwikkelprogramma voor ingenieurs en managers van de toekomst. In drie jaar tijd doorloop je een multi-company traineeship en werk je aan uitdagende projecten bij onze business partners. Een intensief ontwikkelprogramma opgebouwd uit trainingen, workshops, personal coaching en intervisie. Naast vakinhoudelijke ontwikkeling gaan we actief met jouw persoonlijke ontwikkeling aan de slag. Ook het verbinden van generaties is een uitdaging die wij serieus nemen. Hiervoor hebben wij een actief buddysysteem met ervaren ingenieurs en projectmanagers van zusterbedrijf DHM Infra.

Wie ben jij?

  • je beschikt over een afgeronde TU/WO opleiding met een technische studierichting en maximaal 2 jaar ervaring;
  • je bent bereid om deel te nemen aan een 3-jarig talentontwikkelprogramma;
  • je bent enthousiast, leergierig en ondernemend;
  • resultaatgericht, flexibel, omgevingsbewust en gericht op samenwerking.

Solliciteren

Werk jij graag mee aan een stad waar het goed wonen, werken, recreëren, ondernemen en samenleven is? Stuur dan jouw CV + motivatie naar Barbara Martojo-Hermans via barbaramartojo@jelmer.nl. Of neem contact op via 0297 - 231 023 / 06 - 1411 8151.